Blog

Blog

Raja jóga.

Hodina aktivní meditace, hodina činnosti, kterou milujete. Jen vy sami, nikdo jiný.

Ať už je to běh, plavání, hra na hudební nástroj nebo prostě procházka přírodou. Každá tato jednoduchá činnost se může stát vaší meditací.

Klíčem je pouze bdělost, přítomnost. Bytí tady a teď. Jen vy a váš dech. Vy, tichý pozorovatel sebe sama. Nasávat ten vzduch, tu krásu kolem. Pozorovat, co se děje uvnitř. Přijdou-li emoce, myšlenky...nechat je proběhnout, nechat je být.

Jsou to krásné chvíle. Hodina takové meditace denně přinese do vašeho života tolik krásy, tolik klidu a lehkosti. ¨

Stane se pro vás samozřejmostí, jako nádech a výdech....

Proč pravidelně meditovat? 

Meditace nám pomáhá se stresem a jeho efektivnějším zvládáním.

  • Ulevuje od potíží se spánkem.
  • Posiluje sebevědomí
  • Snižuje pocity úzkosti
  • Dává nám schopnost nadhledu a odstupu
  • Dává nám pocit vnitřní svobody

Tenhle svět potřebuje více meditujících :)


Krajina

Při pohledu na tu krásu pode mnou se mi uvnitř duše rozleje takový zvláštní klid. Tyhle pálavské vápence mě učarovaly při našem prvním setkání. Ještě dávno před tím, než jsme si oblast Pálavy vybrali jako svůj nový domov. 

Vždycky, když potřebuju dobít baterky, vezmu boty, batoh, láhev s vodou, psa a jde se nahoru. Tady nahoře je klid, síla, ticho ...

Zastavit se, udělat si čas a vyrazit sám do přírody je ta nejkrásnější a nejpřirozenější meditace jakou znám.

Je to zvláštní jak se najednou všechno zpomalí. je překrásné vnímat tu inspiraci a utřídit si myšlenky. A nebo ještě lépe: úplně je vypnout :) 

Jsem přesvědčená o tom, že čas mezi stromy, kopci, potoky .... nám prodlužuje život. Příroda má dar nás léčit. Proto je naší povinností ji chránit. A umí-li člověk naslouchat, poskytne i odpovědi na mnohé otázky. 

Domorodé kmeny, které jsou stále s přírodou pevně spjaty to často popisují tak, že bychom měli v životě usilovat pouze o 1 věc: Když se podíváš na nebe nebo hvězdnou oblohu, vidíš nekonečnou harmonii. To samé se zrcadlí v tobě. Tu samou harmonii, ten stejný řád vytvářej tady na Zemi, v sobě, ve svém životě.

Cítím to stejně ...